ZIELSVEEL BLOG

20 juni, 2019

Bloggen, jarenlang wilde dit me maar niet lukken. Want alhoewel sieraden een grote passie zijn, werd ik niet zo enthousiast van schrijven over sieraden, Het werd dan al snel een verkooppraatje en dat is nu juist niet iets waar ik blij van word. Ik heb het wel geprobeerd, meerdere keren zelfs, en toch werd het niet ´Steef´.

Wat wel echt 'Steef' is, zijn de dingen waar ik echt blij van word. En schrijven over alles wat mij blij maakt en waar mijn hart sneller van gaat kloppen, is wel iets waar ik over zou kunnen schrijven. Dan word ik vanzelf enthousiast en komen de woorden vanzelf.

Zielsveel is ook echt Steef! Alles waar Zielsveel voor staat, word ik blij van!

´Ik hou zielsveel van jou´: een prachtige zin, en je mag jezelf heel gelukkig prijzen als iemand deze zin naar jou uitspreekt. Het gevoel dat je hierbij krijgt probeer ik in mijn sieraden te verwerken. Of je een sieraad nu voor jezelf uitkiest, of dat je iets moois voor een ander samenstelt, dat blije kriebeltje in je buik; dat is waar ik het voor doe.

Dat blije kriebeltje kreeg ik zelf al als jong meisje als ze op de braderie een kraampje zag met mooie ringen. Zo droeg ik in mijn pubertijd altijd al mijn vingers vol met ringen! En nu ik mijn ringen zelf kan maken, merk ik dat ik de laatste tijd qua vingers weer veel weg heb van dat pubermeisje. (als ik nu ook nog dat figuurtje van toen terug kon krijgen...maar dat is een heel ander sooort blog. ;) 

Maar dat gevoel, dat fijne gevoel; daar wilde ik iets mee doen. Uit dat gevoel is Zielsveel ontstaan. Ik begon mijn zelfstandig-ondernemers-avontuur met het maken van knuffels. Ik maakte uiltjes en vogeltjes van stof. En hier kreeg ik dat blije gevoel al een beetje van!

Ik begon mijn eerste webwinkel en ik had veel plezier in het runnen ervan. Ik merkte wel dat het maken van deze knuffels erg tijdrovend was. Nadat ik meer ervaring in het ondernemen kreeg, besefte ik me dat de knuffels al snel 60-100 euro per stuk zouden moet gaan kosten als ik hier een eerlijk salaris uit wilde halen. Of ik zou ze in een fabriek moeten laten maken; maar dat gaf me natuurlijk dat blije gevoel niet...

Ik besloot om mijn knuffels en andere, inmiddels flink uitgebreide, productenlijn vaarwel te zeggen. Het was leuk geweest maar die fijne kriebel was niet meer zo sterk. En ineens herinnerde ik me weer waar ik dat blije gevoel altijd van kreeg; sieraden! Toen ik een vervolgopleiding mocht kiezen waren er 3 favorieten; de Vakschool, de opleiding tot onderwijsassistent en het Grafisch Lyceum. Ik koos toen voor de opleiding tot onderwijsassistent en daarna de Pabo. En nu ik al jaren met kinderen werkte, begon ik toch te verlangen naar het werken met mijn handen, mijn creativiteit. Ik besloot het werken met kinderen en het werken met mijn cerativiteit te combineren. Ik ben me gaan verdiepen in het maken van sieraden en niet veel later bracht ik mijn eerste sieradenlijn op de markt!

Nu, alweer heel wat jaren later, ben ik echt van Zielsveel gaan houden en ik combineer het maken van sieraden, kunst en het werken met kinderen nog steeds met elkaar.

En dat is waar ik Zielsgelukkig van word!

 

 

© 2015 - 2023 Zielsveel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel