IK HEB JULLIE HULP NODIG

22 augustus, 2019

In de zomer werk ik altijd aan nieuwe ideeën, nieuwe collecties en kijk ik hoe alles ervoor staat met Zielsveel. Op dit moment ben ik aan het kijken welke kant ik op wil gaan met Zielsveel; welke collecties zullen blijven en welke collecties maken plaats voor andere collecties?

Ik kan jullie hulp hier wel bij gebruiken. Ik ben privé namelijk al langer bezig met bewuster leven, ik wil mijn steentje bijdragen. Zo probeer ik minder plastic te gebruiken, eet ik geen vlees meer, vraag ik me bij mijn aankopen of ik ze nodig heb en koop bewuster in. 

Maar voor Zielsveel is dit een stuk moeilijker. Daarom ben ik benieuwd wat jullie, mijn volgers, belangrijk vinden.

Ik produceer voor Zielsveel echt teveel afval. Het begint vaak al bij de materialen die ik bestel; die zitten vaak in grote dozen, helemaal gevuld met van dat sneeuwzooi en veel plastic. Ikzelf gebruik geen grote dozen maar zoveel mogelijk klein materiaal. Dus ik kan dit niet vaak hergebruiken. De kleinere doosjes bewaar ik en het opvulmateriaal. Maar de dozen scheur ik kapot en doe die dan bij het oud papier. Ik kan dit verminderen door, waar mogelijk, de materialen zelf op te halen. Maar om daar het halve land voor door te crossen is ook niet heel erg milieubewust…

Zo loop ik tegen nog meer dingen aan;

Het maken van de zilveren sieraden zorgt gelukkig niet voor veel afval, ik bewaar elk minuscuul flintertje zilver en laat dat weer omsmelten. Dus dat scheelt. Maar bij de Blommen en de Soulful-collecties is dat anders; het gebruik van hars is niet erg milieuvriendelijk. Het is een belastend materiaal. Er wordt heel veel mee gewerkt in andere branches en de hoeveelheid die ik verbruik staat niet in verhouding tot wat zij verbruiken. En toch merk ik dat ik begin te twijfelen; wat zal ik met deze collecties doen?

De Blom! is natuurlijk mijn kindje. Ik maak deze sieraden al zo lang maar wel met hars. Ik heb gekeken of ik ze van glas in lood kan maken, maar dit geeft voor mij niet het resultaat wat ik wil bereiken. Ook zijn de laatste jaren de winkels met sieraden die nu ook met bloemen en hars werken uit de grond geschoten als paddenstoelen. Dit versterkt mijn twijfel; zal ik door gaan met deze collecties of ga ik hier een andere collectie voor bedenken. Of maak ik vanaf nu alleen echt nog exclusieve Blommen? Eens in de zoveel tijd een collectie van bijvoorbeeld 10 stuks, en dat net zo lang totdat mijn hars (waarvan de flessen open zijn) opgemaakt is. En als ik nieuwe collectie wil maken, hoe onderscheid ik mezelf dan weer? Dat is echt een terugkomende zoektocht; collecties bedenken die aanslaan en die tegelijk ook uniek zijn Ik wil met Zielsveel graag mooie, unieke collecties op de markt brengen.

Jullie lezen het al; ik ben druk met mezelf in overleg. Maar misschien vinden jullie het wel leuk om met me mee te denken? Ik zou het heel tof vinden als je een of meerdere vragen wilt beantwoorden!

- Zijn jullie zelf ook bewust(er) aan het leven en vind je een iets minder mooi ingepakt sieraad net zo leuk?

- Vind je het belangrijk dat alle materialen in een sieraad duurzaam zijn?

- Heb je misschien tips om nog meer te verduurzamen?

 

Ook ben ik benieuwd naar: 

  • Wat mis je nog in de Zielsveel-collecties?
  • Is er ook een collectie die je overbodig vindt?
  • De veiling/kortings-avonden, zijn die nog leuk genoeg?
  • Mis je hier iets?
  • (Voor deze avonden koop ik vaak ook wat mooie, betaalbare sieraden in en verkoop deze tegen de bodemprijs)
  • Heb je nog wensen voor zulke avonden?
  • Waar zou je meer van willen zien? Mis je nog meer armbanden of misschien wel oorbellen in de collecties?

 

Deze vragen houden mij dus eigenlijk het hele jaar bezig en ik probeer ze elke keer weer opnieuw te beantwoorden om zo weer tot nieuwe sieraden en andere producten te komen. Deze keer bedacht ik me dat mijn volgers het misschien wel leuk zouden vinden om te helpen!

Als je onder het Facebookbericht waar je de link naar dit blog vond wilt reageren en 1 of meer vragen voor me zou willen beantwoorden, ben ik je heel dankbaar.

Alvast bedankt,

Zielsveel Liefs!

© 2015 - 2023 Zielsveel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel